18 October 2010

Jelajah Sukiasi KPT '10

Pada 17 Oktober 2010, Kolej Aminuddin Baki (KAB) Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) telah mengadakan jelajah ke Kolej Kediaman Ungku Aziz (KUAZ) Universiti Malaya bagi mengeratkan lagi hubungan antara kedua-dua kolej ini. Selain itu, jelajah ini juga bertujuan untuk mengadakan perlawanan persahabatan untuk beberapa acara sukan antaranya bola tampar, futsal, bola jaring, takraw dan catur. Terdapat juga sesi 'Sharing Moments' di mana Jawatankuasa Mahasiswa Kolej (JMK) Kolej Aminuddin Baki dan Jawatankuasa Tindakan Kolej (JTK) Kolej Kediaman Ungku Aziz berkongsi pendapat dan pengalaman mengenai pelbagai perkara terutamanya yang berkaitan dengan hal-hal kebajikan kolej dan penghuninya.

Para pelajar KAB tiba pada pkul 3.00 petang dan telah disambut oleh para pelajar KUAZ dengan meriah sekali. Kemudian sesi "Sharing Moments" telah diadakan sehingga jam 4.00 petang. Kemudian para pelajar KAB dibawa mengelilingi kawasan kolej untuk melihat sendiri suasana dan persekitaran KUAZ. Tepat jam 5.00 petang semua acara sukan berlangsung serentak dan tamat pada jam 7.00 malam. Pada jam 8.00 malam, semua atlet dari KAB dan KUAZ serta para JMK dan JTK berkumpul di Dewan Pendeta KUAZ bagi menghadiri majlis makan malam dan penutupan program Jelajah Sukiasi KPT '10. Perasmian penutup telah dilakukan oleh En. Imran Nul Hakim Derasip, Penyelia Kolej Kediaman Ungku Aziz. Kemudian upacara penyampaian hadiah kepada para pemenang perlawanan persahabatan telah diadakan. Majlis tamat pada jam 9.30 malam dan para pelajar KAB bertolak pulang ke UPSI.

Diharapkan agar program ini telah sedikit sebanyak memberi input yang berguna kepada semua pihak yang terlibat seterusnya menyumbang kepada kegemilangan kolej kediaman masing-masing. Insya-Allah.
0 komen:

Post a Comment

UM Website
KUAZ Official Website
KUAZ Official Website >> Blog